E-Görüş 3 cihaz hatası dilekçe örneği

Photo of author

By Bilgio.Net

E-Görüş uygulaması ile cezaevindeki yakınları ile görüntülü konuşma yapmak isteyenlerin yaygın olarak yaşadığı sorunlardan birisi E-Görüş uygulamasının 3 kereden daha fazla indirilip aktif edilmeye çalışırken uygulamanın bloke olması veya uygulamayı 3 cihazdan fazla cihazda kullanmaya çalışırken bloke olmasıdır.

Bu blokenin kaldırılması dilekçe verilerek olmaktadır. Bu makalede E-Görüş 3 cihaz hatası dilekçe örneği yer almaktadır.

e görüş 3 cihaz hatası
e görüş 3 cihaz hatası

E-Görüş 3 cihaz hatası neden alınır ?

E-Görüş için başvuru yapıldıktan sonra mahkum yakınına uygulamayı 3 kere aktive edip kullanma hakkı verilmektedir. İster aynı cihaz olsun ister üç ayrı cihaza birer kere olsun toplamda 3 indirme hakkı bulunmaktadır.

4.yü indirip aktive etmeye çalıştığınız vakit E-Görüş uygulamasının kullanması bloke olmakta ve dilekçe vermeden bloke kalkmamaktadır.

Peki bu sorun neden yaşanıyor ?

Kullanıcının telefonunu yenilemesi bir gerekçe olmakla birlikte bazıları E-Görüş uygulamasını kullanırken aldığı çözemediği hataları çözmek için yeniden uygulamayı indirdiği için blokeye sebep olmaktadırlar.

Örneğin e0003 , e0004 veya e0005 gibi hatalar veya Request blocked exceeded requests limit gibi sistem hataları sebebiyle kullanıcı sorunu kısa yoldan çözerim düşüncesiyle E-Görüş uygulamasını kendi veya başka birinin cihazına yüklemektedir.

Quota exceeded hatası
Quota exceeded hatası

E-Görüş uygulamasının kuralı basittir: İster aynı ister farklı cihaz olsun maksimum üç kere uygulamayı indirip aktive edebiliyorsunuz.

Niye 3 sınırı var, bunun bir açıklaması yok. Açıklamasını bilemesek de E-Görüş uygulamasını 3’ten fazla cihazda aktif etmeye çalıştığında sistem bloke olmaktadır.

E-görüş için internet gerekli mi?

E-görüş için internet gereklidir. Çünkü görüntülü konuşma internet üzerinden yapılmaktadır. Ayrıca E-görüş uygulamasının indirilmesi de internet ile yapılmaktadır.

Bu uygulamayı kullanabilmeniz için telefonunuzun akıllı telefon olması (çoğu akıllı telefon modelinde uyumludur) ve telefon operatörü tarifesinde internet hakkınız olması lazımdır.

E-görüş için internet gerekli ama bazen sizde internet olması yetmeyebiliyor. Bazen E-görüş sunucusu yoğunluk nedeniyle, bakım nedeniyle hizmet veremiyor veya internet bağlantısı kesintili olabiliyor.

İnterneti zayıf çeken bir yerde E-görüş uygulaması ile görüntülü konuşmak sorunlu olabiliyor. Ayrıca cihazdaki yazılımların ve ayarların E-görüş uygulaması ile çakışmaması, çalışmamasına mani olmaması gerekiyor.

Mesela telefonda rahatsız etme modu aktif ise bağlantı sağlanamayabiliyor. Veya telefonda pil optimizasyonu aktif ise E-görüş  uygulaması uykuya alındığı için bağlantıda sorun olabiliyor.

E-Görüş 3 cihaz hatası dilekçeE-görüş haftada kaç gün?

E-görüş için haftada 30 dakika görüntülü konuşma hakkı verilmektedir. Eğer bir hafta boyunca bu hak kullanılmazsa haftaya devredilmesi ve 60 dakika olarak kullanılması mümkündür.

Haftalık E-görüş hakkı 6 güne yayılabilmektedir. Örneğin 30 dakikalık hakkınızı günde 5 dakika olarak toplam 6 günde kullanabilirsiniz.

Fakat bu durum biraz da cezaevi yönetimi insiyatifi ve teknik imkanlar çerçevesinde uygulanmaktadır.

Görüşme saatleri sabah 7:00 ile gece 24:00 arasında mahkumun ve ortamın uygun olduğu zamanlarda gerçekleştirilmektedir.

E-görüş iki kişi kullanabilir mi?

E-görüş uygulaması ile görüntülü konuşma tek telefon numarası üzerinden gerçekleştirilmektedir. Aynı numarayı kullanarak aynı cihazdan sayı sınırlaması olmadan kişi ile görüntülü görüşme yapılabilmektedir.

Fakat kayıtlı telefon numarası tek olduğu için aynı dönemde iki veya daha fazla telefon numarası ile görüşme sağlanamamaktadır.

Örneğin mahkum eşinin telefon numarasını bildirdi ve bu numara aktif edildi ise mahkumun annesi de E-görüş uygulamasını indirmeye kalksa aktive etmeye çalışırken e0003 , e0004 veya e0005 gibi hatalar almaktadır.

Aynı şekilde aynı kişi bir cihaza E-görüş uygulamasını indirdiyse diğer telefonuna da E-görüş uygulamasını indirip aktive etmeye kalksa cihazların ime numaraları farklı olacağı için bunu yapamamaktadır.

E-görüş başka telefona nasıl kurulur?

Diyelim ki bir telefondan E-görüş uygulamasını kullanırken artık başka bir telefondan kullanmak istiyorsunuz;

Önceki cihazınızın imei numarası ve telefon numarası UYAP’ta kayıtlı olduğu için bu kayıtları güncellemeden yeni bir telefonda E-görüş uygulamasının doğrulamasını yapamazsınız.

Yeni telefona E-görüş uygulamasını indirip telefon numaranızı girdiğiniz vakit e0002, e0003 gibi hatalar gelir ve aktivasyonu yapamazsınız.

Telefon değişikliği yapmak istiyorsanız cezaevi yönetimine bir dilekçe vererek cihaz değişikliğini beyan etmek zorundasınız. Yeni telefonunuz sisteme tanımlandığı vakit o telefona E-görüş uygulamasını indirip kurabilirsiniz.

Bu şekilde 3’e kadar hakkınız var. 3 hakkınız dolunca ve yeniden başka bir cihaz veya farklı bir telefon numarasından E-görüş uygulamasını istediğiniz zaman hakkınız bloke olur ve 3 cihaz hatası alırsınız.

3 cihaz hatasını çözmek için makalemizin ilerleyen kısmında yer alan dilekçeyi cezaevi yönetimine vermek zorundasınız.

E-görüş alan kodu ne yazılır?

E-görüş uygulamasında telefon numarası istenilen yerde yazan alan koduna 543, 544, 531 gibi telefon numaranızın ilk üç rakamını girmeniz gerekmektedir.

E-görüş kod gelmiyor ne yapmalıyım?

Bu sorunun çok farklı sebebi olabilmektedir. Telefon operatörünün şebekesi o anda yoğun olabilir. Başka zaman deneyince çözülebilir. Eğer sık sık SMS isterseniz e0005 hatası alabilirsiniz.

Bazen cihazınızla ile ilgili genel bir SMS alma sorunu olabilmektedir. Normal bir SMS almayı deneyin. Eğer sıradan SMS’ler alıyor ama E görüş için gönderilen SMS’leri alamıyorsanız telefon yazılımına takılıyor olabilir.

Örneğin numara engelleme yazılımı kullanıyorsanız veya spam koruma ilgili bir uygulama kullanıyorsanız belki bu sebeptendir.

Şimdilerde çoğu cihazın kendi spam koruma uygulamaları var ve bazen spam olmayan sms’ler de filtreye takılabilmektedir.

Telefonda rahatsız etme modu açık ise veya pil optimizasyonu nedeniyle E görüş uygulamasını cihazınızı uykuya aldı ise E görüş ten gelen kodlar cihazınız tarafından engelleniyor olabilir.

E görüşü silip tekrar yükleyince ne olur?

3 kere bunu yapma hakkınız var. 4.cü de bloke olursunuz ve blokeyi kaldırmak için dilekçe vermek zorunda kalırsınız.

E-görüş günde kaç kere arayabilir?

E-görüş uygulamasında haftada 30 dakikalık bir görüntülü konuşma hakkı bulunmaktadır. Bu hak 6 parçada kullanılabilmektedir. Günde birden fazla görüntülü konuşma hakkı verilmesi cezaevi yönetiminin insiyatifindedir.

Pembe oda var mı?

Cezaevinde kalanların E-görüş hakkının yanında, bir yakını ile (genelde eşi) baş başa görüşme hakkı bulunmaktadır.

Yani görevliler de dahil olmak üzere başka hiç kimsenin veya kameranın bulunmadığı bir odada birkaç saat baş başa vakit geçirilebilmektedir.

Bu uygulamaya halk arasında pembe oda uygulaması denilmekte olup yasaldır. Yani yasalar yaramazlık yapmayan, iyi davranışlar sergileyen uslu mahkumlara cezaevi yönetiminin de insiyatifinde olarak böyle bir hak vermektedir.

E-görüş hangi saatlerde kullanılır?

E-görüş sabah 7’den gece 24’e kadar kullanılabilmekte fakat gün içinde müsait olunmayan vakitler var. Örneğin mahkumların yemek saatleri, temizlik, bakım saatleri gibi saatlerde görüşme yapılamamaktadır.

E-görüş bloke olduğunu nasıl anlarız ?

E görüş  uygulamasını kullanırken En fazla 3 cihazda kayıt gerçekleştirebilirsiniz Kurum ile iletişime geçiniz gibi bir hata verdiyse E görüş bloke olmuş demektir.

E-görüş neden bloke olur ?

E-görüş uygulamasının aktive edilme kotası 3’tür. Aynı veya başka cihazda 4.cü kez aktive etmeye çalışırsanız E- görüş bloke olur.

E-görüş bloke kaldırma

E-görüş bloke kaldırma için aşağıdaki 3 cihaz hatası dilekçesi ile kuruma başvurulur.

 

 

                        ……………. CEZA İNFAZ KURUMU MÜDÜRLÜĞÜNE

 

 

            Ceza İnfaz Kurumunuzda bulunan yakınım        …………………. ………….   ile Akıllı Teknolojilerin Ceza İnfaz Kurumlarına Entegrasyonu Projesi (ACEP) kapsamında görüntülü görüşme yapmaktaydım. Görüntülü görüşme (e-Görüş) mobil uygulaması aktivasyon hakkım ………………………………………………………………. sebepten dolayı bitti.

            Ceza İnfaz Kurumunuzda bulunan ismini belirttiğim yakınımla görüntülü görüşme yapabilmem için tarafıma yeni aktivasyon hakkı tanımlanması hususunda;

Gereğini saygılarımla arz ederim. …/…./2024

 

 

Cep telefonuma ait İMEİ No:

Adı Soyadı :                                                                          İmza :

DİLEKÇE SAHİBİNİN T.C. Kimlik No:

Cep Telefonu Numarası:

 

Adres: Ek: 1. Kimlik Fotokopisi

E-görüş bloke kaldırma dilekçesi nereye verilir ?

E görüş bloke kaldırma dilekçesi, mahkum/tutuklu nun bulunduğu cezaevi müdürlüğüne verilmektedir.

E-Görüş 3 cihaz hatası dilekçe örneği
E-Görüş 3 cihaz hatası dilekçe örneği

E görüş kayıt bulunamadı ne demek?

Eğer indirdiğiniz E görüş uygulamasına girdiğiniz telefon numarası UYAP’a kaydedilmemiş ise bu hatayı verir. Cezaevi yönetimine E görüş uygulaması için bir dilekçe ile telefon numaranızı bildirmeniz ve yetkililerin de telefon numaranızı UYAP’a kaydetmesi gerekmektedir.

Cezaevine dilekçe nasıl gönderilir?

Dilekçeyi elden veya posta ile cezaevine gönderebilirsiniz.

Daha fazla bilgi için e-Görüş müşteri hizmetleri telefon numarası ile iletişime geçebilirsiniz.

Yorum yapın